SEO Nedir?
SEO, Türkçede Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmekte olup web sitelerin arama motoru algoritmalarına göre iyileştirme ve optimize edilme işlemleridir. SEO, İngilizcede Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltılmasıdır.
Web siteleri için yapılan SEO çalışması, Google, Bing ve Yandex gibi arama motorlarında web sitenizin üst sıralarda listelenmesini sağlamaktadır. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için web sitenizi arama motorlarının anlayacağı algoritma yönergelerine uygun hale getirmeniz gerekmektedir. Bunun içinde site içi SEO ve site dışı SEO çalışması yapılmalıdır. SEO, site içi SEO ve site dışı SEO olarak ikiye ayrılmaktadır. Site içi SEO, bir web sitesinin içerik, tasarım ve kodlama kısmını içermektedir. Site dışı SEO ise bir web sitesinin tanıtımını ve diğer siteler ile olan bağlantı ve etkileşimini kapsar. Web Sitesi SEO ile web sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyın. SEO hizmeti alın web sitenizin gücünü sizde keşfedin.
SEO Nasıl Yapılır?
Web sitelerini arama motorlarının daha rahat anlayabilmesi için hedeflenen anahtar kelimelerde web sitelerinin optimize edilmesi gerekir. Optimize edilen web siteler Google’da üst sıralarda yer almaktadır. SEO nasıl yapılır? SEO yapılırken Google'ın sitenizi bulmasına, dizine eklemesine ve sıralamasına yardımcı olmak için tasarım, teknik, kalite ve SEO yönergelerine uygun olarak yapılmalıdır.
Üst sıralarda ve arama dostu siteler yapmak için Google'ın sayfalarınızı bulmasına yardımcı olun. SEO yapılırken site dışı SEO, site içi SEO ve web sitenize yönlendirmeler alın. Yapılan web sitesi Google yönergelerine uygun olarak yapılmalı.
Site İçi SEO
Site içi SEO, web sitelerinin içerik ve kod yapısında yapılan iyileştirilmelerdir. Arama motorlarının sitenizi anlaması ve daha iyi tarayabilmesi için teknik düzenlemelerin ve içerik yazılarının Google arama motoruna uygun olarak yapılması gereklidir.
Site Dışı SEO
Site dışı SEO, popüler sitelerde web sitenizin tanıtımını yaparak sitenize olan bağlantıları düzgün şekilde etkileşimini sağlayan çalışmalardır.